Swaps, breien en Frivolité

Allereerst de beloofde foto's van de vossenjacht swap:
De swap bevatte: geborduurde cupcake in lijstje, 3 stofjes, 2 stempels en 2 pakjes fimo.Verder heb ik dit vestje gebreid. Het patroon is Alise van Dutchknitting design, beschikbaar in de maten 1, 2 en 4 jaar. Een absolute aanrader, ik had hem in 2 avonden af!

Dit was nog de apparte thee-swap:
Speculaas thee, winternacht betoverings thee, liefdesthee en 3 thee stempels.

En deze week ben ik voor het eerst bezig geweest met de frivolité techniek.
Ik ben erg benieuwd of meer van jullie dit kennen en-of gebruiken,het is een oude en een beetje vergeten techniek, maar het is erg leuk.

Ik ben begonnen met naald frivolité door dit filmpje.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een (lange) naald en dun garen. Het is een soort knooptechniek die je zo onder de knie hebt. Het enige probleem is een beetje, wat doe je ermee? Het wordt veel gebruikt voor applicatie en ook sieraden. Het echte werk wordt gemaakt met behulp van een shuttle of klosje. Ik heb deze via marktplaats kunnen bemachtigen en zelfs een frivolité boek. Dus binnenkort meer hierover.

Tot slot is dit weekend in Zwolle weer de handwerkbeurs. Vorig jaar ben ik hier ook met mijn schoonmoeder en dochtertje heen geweest en het is een absolute aanrader. Werkelijk alles op handwerkgebied is daar te vinden. Heerlijk inspiratie en prachtige materialen. Gaan hier nog meer mensen naartoe?

Ohja, vandaag de laatste dag om te reageren op de give-away en morgen de uitslag.

6 opmerkingen:

 1. Veel leuks weer! Je swaps zijn leuk geworden... Je vestje voor je dochter is ook superschattig, mooi meisje trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou je hebt weer genoeg geswapt(is dit een woord?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke swappakketjes heb je gemaakt! En dan frivolité ziet er erg leuk uit!
  Ik ga zondag naar de handwerkbeurs in Zwolle. Ben er nog niet eerder geweest, dus ik ben benieuwd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw, zeer mooi gedaan.

  Leuk jasje ;)

  mvg Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die vossenjachtswap was zo leuk om van jou te mogen ontvangen! Wat een prachtige dochter heb je en wat een mooi vestje. Helaas kan ik zelf niet breien. De theeswap daar heb je ook echt weer wat moois van gemaakt. Speculaas thee, waar koop je die. Lijkt me echt heerlijk. Dat frivolite 9nooit van gehoord) ziet er wel heel mooi uit. dacht dat het haakwerk was. De handwerkbeurs ben je er nog geweest. ik was daar zaterdag met Marieke van swap-bot. Heb je trouwens mijn nieuwe blog al gezien www.zomooizohipblog.blogspot.com? De oude ga ik namelijk verwijderen.

  Groetjes, Bouwiena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eergisteren ruimde ik m'n naaidoos op en kwam het frivolitéspoeltje van mijn moeder tegen, met het garen er al 25 jaar op. Ik ging op zoek en kwam ook uit op you tube en kan al een aardig ringetje met picootjes maken. Nu zocht ik nog even verder en kwam op jouw blog uit en bekeek jouw filmpje. Nu blijkt dat de joekel van een naald, die ook al zo'n 23 jaar in m'n naaidoos ligt ook voor frivolité is. Hoe leuk. Nu ook nog op zoek naar een boekje! en ik ga je site eens beter bekijken, ook ivm swap. Groetjes,
  Mathilda

  BeantwoordenVerwijderen