Zomerse haarversiering *Met Foto-Tutorial!

 Gegarandeerd een vrolijke zomerse look voor jezelf of je kleine meid! 
Vast wel eens gezien in het buitenland  bij zo'n leuke tent aan de boulevard, maar nu kun je ook zelf zo'n leuk sliertje maken! 

Benodigdheden:
3 gekeurde draden katoen (bv catania) 3 maal de lengte van het haar
2 mini rubber elastiekjes
Elastiek voor de rest van het haar
Tip: Mocht je dochter niet lang genoeg stil willen zitten of gebruik je liever geen echt haar, kun je deze tutorial ook gebruiken om hetzelfde 'vlechtje' te maken maar dan te bevestigen aan een schuifspeldje!

Instructies:

Begin met een scheiding, neem daarvan 1 pluk aan 1 van de zijkanten. Neem vooral niet teveel haar, dat is namelijk niet nodig en bovendien kan het haar eronder beschadigd raken, een klein plukje is genoeg. Ik zie dat je zelfs moet inzoomen om te zien hoe groot mijn pluk is! Hier windt je een klein rubber elastiekje strak omheen, het mag strak zitten maar wel comfortabel! De rest van het haar bind je in een staart zodat de overige haren niet tussen je pluk kunnen komen. 

Nu neem je de draden en vouwt deze in twee, maak deze boven het elastiekje met een knoop vast. Allebei de einden zijn dus even lang


Neem 2 van de 6 draden en houd deze appart, de overige draden houd je bij de pluk haar vast. Draai nu de 2 losse draden om de pluk met de draden heen, goed strak!

Als het stuk lang genoeg is wissel je van draad. Hier heb ik voor het tweede deel 2 draden van een andere kleur gebruikt.

Laat nu 2 draden van dezelfde kleur los hangen en ga verder zoals voorheen.


Neem nu de draden die je net los hebt laten hangen en kruis die om het zojuist gedraaide stuk.

dit zijn de drie technieken die ik gebruikt hebt, maar speel hier vooral mee!
Draai door tot de gewenste lengte en maak knopen met de draden zelf, tenslotte knoop je alle draden vast met een rubber elastiekje en knip de draden even lang af.10 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Dat ga ik zeker een keer proberen bij mijn dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor, denk niet dat ik mijn dochter van 19 nog zo ver krijg haha, maar vroeger vond ze het ook leuk heb toen wel eens het hele haar met allemaal kleine vlechtjes mogen doen, en van die haar kralen erin mogen doen, leuk hoor

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn ,die tuto! Toen ik 13 was en met school naar Italië ging was dat daar een echte rage! We kregen van de leerkrachten echter nooit tijd om dat te laten doen... Ik ga het nu 20 jaar later eens bij mijn dochter uitproberen!!! Nostalgie :-)
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk om eens zelf te proberen. dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh ja leuk ik had er ooooooit ook eens eentje in mijn haar zitten. Leuk voor mijn oudste dochter hier, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit vind ik erg leuk!! Dank je wel voor je duidelijke uitleg! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, ik heb bij mijn dochter al een mooie versiering in haar haren gemaakt! Het is erg leuk geworden, dankzij jouw duidelijke uitleg! Natuurlijk zijn er al een aantal verzoekjes gekomen van buurmeisjes en vriendinnetjes die ook wel zo'n mooie streng in hun haar willen!! Zaterdag houden we het kinderfeestje van mijn dochter, dus ik denk dat dan het catania garen maar mee gaat in de tas + wat eleastiekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ps: ik heb op mijn blog een link geplaatst naar jouw bericht!

  http://mijnhobbyhervonden.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe heten die dingetjes want ik maak het graag bij mijn zusje en natuurlijk mijzelf want ik zou ook graag een filmpje willen zien van hoe je dat moet maken. Wie kan mij daarbij helpen

  BeantwoordenVerwijderen