Peren kwarktaart met Café Noir Bodem

Kopen jullie ook weleens van die kant en klare pakken om zelf kwarktaart te maken. Beetje kwark en slagroom erbij, uurtje in de koelkast en klaar!

Ja, daar ben ik dus groot fan van, want ik ben niet zo'n culinair wonderkind. Dat dacht ik althans tot gister!

Ik wilde namelijk wel een kwarktaart maken, maar eens een andere dan de gebruikelijk aardbei of vanille!

Zo ontstond de Koekepeertjes taart!

Volledig naar eigen recept en een absolute aanrader!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koekepeertjes Taart

Ingrediënten:
200 gr verkruimelde café noir koekjes (likkoekjes;)
110 gr boter
500 gr kwark
250 ml slagroom
120 gr suiker
1 zakje gelatineblaadjes (6 stuks) 
70 ml limoensap
3 peren


Bereidingswijze: 
Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en meng dit met de koekkruimels.

Neem een springvorm van 20 of 24 cm. Bedek de onderkant met bakpapier en klem de ring eromheen. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en maak mooi glad met de bolle kant van een lepel.

Klop de slagroom stijf de suiker. Pureer de peren. Meng de kwark met de perenpuree en de slagroom  in een kom goed door elkaar.

Pulk de gelatineblaadjes van elkaar en leg 5 minuten in een schaaltje met koud water. Verwarm de limoensap in een pannetje en doe de gelatineblaadjes erin. Verwarm ongeveer 4 minuten tot de gelatine helemaal is opgelost.

Giet de limoensap door het kwarkmengsel, roer goed door en schenk over de bodem in de springvorm.

Bedek de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Je kunt de taart nog versieren met wat plakjes peer.