Tafelzeil en een paar tipsBedankt voor al jullie leuke reacties! Zoals al te lezen in julie berichtjes is iedereen toch wel geinteresseerd in tafelzeil. Ik ga dan ook zeker proberen een mooie tutorial voor de notitieboekjes te maken. Maar, ik geef er nog even geen datum bij.

Tafelzeil is inderdaad best een lastig materiaal, maar wel heel veelzijdig en zo vrolijk!
Ik ben zelf ook pas net begonnen, maar al wel verslaafd!
Alvast wat tips:

-Gebruik een dikke naald, liefst voor leder.

-Als het voetje van je naaimachine stroef over het materiaal gaat, plak dan een stukje schilders-/afplak tape op de onderkant van je voetje, hierdooor glijd het een stuk makkelijker.

-Door het stugge materiaal is spelden niet altijd makkelijk, in plaats van spelden kun je dan ook gewoon plakband gebruiken, als er wat restjes plaksel achterblijden nadat je het hebt vastgezet kun je dit makkelijk met een doekje verwijderen.

-Tafelzeil rafelt niet, dus je hoeft niet om te zomen.

-Het staat heel leuk om tafelzeil te combineren met lintjes, biasband, stofjes, vilt, noem maar op. Het leukst vind ik zelf om met andersoortige printjes te werken.

-Tenslotte, kijk eens bij deze winkel, als je ook tafelzeil wilt proberen kun je hier stukjes vanaf 10 cm kopen voor een heel schappelijke prijs! http://www.winkeltjevannicole.nl/

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met tafelzeil!
groetjes Sascha